Bravo, ești anti-Steer! Sau ești de fapt o altă Steer?
Bravo, ești anti-Steer! Sau ești de fapt o altă Steer?

 

Olivia Steer este o pseudo-intelectuală, ca toți adepții ei, a cărei principal păcat este că are vizibilitate. Oameni cu idei la fel de sau chiar mai nocive și mai idioate decât ale ei sunt mulți, îngrozitor de mulți, dar nu au charisma, condei și prieteni prea mulți, deci nu au impact.

 

Când părerile incompetenților, șamanilor, vindecătorilor, prezicătorilor, oreștilor și steerilor de cartier sunt exprimate, au impact negativ cel mult pe scara blocului în care locuiesc. Tot impact negativ e, dar în incintă, nu se răspândește prea mult.

 

Când însă depășesc limitele cartierului, devin foarte vizibile, au mare expunere și nu sunt combătute la nivel de societate, duc de obicei la fabricarea de sicrie noi. Unele de dimensiuni foarte mici.

 

Sigur că libertatea de opinie este sfântă. Numai că știința nu este subiect de opinie. Știința nu se bazează pe ”eu cred că”.

 

Știința e cu rezultatele cuantificabile, efectele măsurabile, dovezile incontestabile, adică chestiile alea care rezultă din jocul cu eprubete, microscoape, atomi, gravitație, evoluție, statistici, studii, etc.

 

Daca opinia ta este că Pamântul este plat și Soarele se fugărește cu Luna pe cer, iar stelele sunt mici luminițe prinse de bolta cerească, nu inseamnă că ai o opinie diferită de a majorității. Înseamnă doar ca ești prost. Iar dacă prostia ta poate să facă rau oamenilor din societatea în care trăiești, societatea ar trebui să îți ceară să dovedești ceea ce afirmi sau să taci/dispari/platești pentru răul făcut.

 

Acum că am clarificat asta, hai să gândim un pic mai departe și hai să supăram cam 85 – 90% din cei care au citit până aici și sunt de acord cu cele de mai sus, pentru ca evident au sens:

 

Dacă tu crezi că recitatul unor versuri cu mâinile împreunate la piept și trasarea unor linii imaginare perpendiculare deasupra mâncării sunt metode de sterilizare, Pamântul are în jur de 12.000 de ani, se poate zbura până la cer pe cai înaripați, Pamântul se sprijină pe elefanti sau broaște țestoase, oamenii învie din morți, răul este o persoana fizică cu coarne iar evoluția speciilor este doar o teorie în care poți să crezi sau nu…… prietene, nu este nici o diferență semnificativă între tine și eroina noastră antivaccin.

 

Pentru ca tu și Steer gândiți la fel de empiric și pseudointelectual, aveți aceeași incapacitate de a deosebi poveștile de fapte și faceți la fel de mult rău speciei din care faceți parte, împiedicând-o să evolueze.

 

Singura diferență poate fi faptul că tu crezi că îi ești superior și ai sigur dreptate pentru că … povestea ta îți place mai mult, doar ți-au zis-o mama, tata sau bunicul și în plus uite cât de mulți oameni cred în aceeași poveste…

 

evolution

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *