Gheiul sărac și prost
Gheiul sărac și prost

 

Biserica Ortodoxă Română ”priveşte cu îngrijorare” demersurile legate de eventuala oficializare a parteneriatului civil. Ceea ce e absolut corect până la urmă, căci fiecare pas în direcția înlăturării unor bariere psihologice bazate pe frică este un pas mai aproape de a înlătura frica de omul nevrotic din cer. Și dacă se ajunge la asta ei ce fac, se duc la muncă?

 

Îngrijorarea lor vine din faptul că parteneriatul ăsta ar fi contrar ”credinței creștine” transmise de un tufiș care ardea (nu, nu este vorba de o boală venerică ci literalmente de un tufiș plus foc), credință care spune că dacă fata nu mai e virgină când se mărită, trebuie să o omori în curte la tat-su…. ah, fuck, le-am confundat ….. era vorba de credința crestină că dacă vecinul tău lucrează Duminica trebuie să îl omori… ah, dublu fuck, nu mai reușesc să îmi amintesc de care credință creștină era vorba, cred că și-a băgat dracu coada aici ca să mă confuzeze de am gînduri din astea sângeroase.

 

Dar bomboana de pe coliva de la parastasul bunului simț și al vagilor urme de umanitate și compasiune pe care le mai avem nu e BOR, ci Coaliție pentru Familie. Incă din nume îți dai seama ca e o treabă serioasă. E o coaliție, adică e mai mulți. Și e pentru familie, care este importantă pentru că este importantă, dar nu este importantă dacă nu este așa cum îți spun ei că trebuie sa fie, pentru că o carte.

 

Iar ca argumente aduc niște studii pe care le citesc cum și cât vor ei, că ei sunt creștini (cum altfel?) și caută doar adevărul… parțial și contextual.

 

Au extras ei din studiile alea concluzii, cum ar fi că ăia care trăiesc în concubinaj sunt mai săraci și mai proști decât ăia care sunt căsătoriți. Aș putea să mă simt bine cu concluzia asta, ca oricum am impresia ca lumea e mai săracă intelectual decât mine, acum aș avea și un motiv.

 

Doar că eu fiind căsătorit și implicit mai deștept (mai bogat nu prea, dar mai aștept, poate dă Domnul. Mă refer la ăla barbos din cer, nu la ăsta mustăcios de pe pamânt, că acesta ia) m-am apucat să citesc studiile. Care zic ceva asemănator dar mai mult nu prea. Sigur, reiese că mai mulți dintre cei care trăiesc în concubinaj sunt mai proști și mai săraci decăt cei căsatoriți, doar că …. de asta nu sunt căsătoriți.

 

Adicătelea lipsa căsătoriei nu este cauza lipsei de intelect și a banilor ci lipsa banilor și a intelectului duce la abandonarea ideii de căsătorie, că nu le mai arde, că trebuie să plătească mulți bani la biserică să se căsătorească, și nu au de unde…

 

Ca sa fie mai simplu pentru BOR si Coaliția pentru Famiglie: dacă mama voastră a fost proastă și v-a făcut așa cum sunteți, nu este vina voastră că mama voastră era proastă. Este vina ei că v-a făcut. Voi confundați cauza cu efectul.

 

Ah, și tot în studiul ăla scrie o chestie mișto pe care ați ascuns-o scăpat-o din vedere: nu par să existe diferențe între copiii crescuți așa cum credeți voi că trebuie și cei crescuți de parteneri de același sex. Asta însemnând gheii. Unii dintre cei pe care ”credința creștină” zice că trebuie să îi omorâți. Și care ar beneficia de treba cu parteneriatul civil.

 

Nasoală informația asta într-un studiu pe care voi îl dați ca exemplu. Nu știu dacă concluzia corectă este că gheii cresc copiii la fel de bine ca voi sau voi îi creșteți la fel de prost ca ei. Alegeți singuri varianta, că tot aia e…

 

Iar punctul forte al cererii trimise de Coaliția pentru Vanilie reprezintă pur și simplu eșecul epic al folosirii unui instrument nefamiliar, recte logica, într-o argumentație bazată pe frică și povești cu mere și șerpi vorbitori, citez:

 

”Nu înțelegem cum poate fi această schimbare una de dorit într-o societate aflată în cea mai gravă criză demografică din istoria sa, cu nivelul nașterilor regresând până la cel al anilor 1880 și cu o îmbătrânire galopantă a populației, aflată în al 28-lea an de scădere consecutivă după 1990”

 

Păi futu-i mama ei de activitate neuronală vag prezentă în actul respirației, dacă situația este din ce în ce mai nașpa, iar de 2.000 de ani facem lucrurile într-un singur fel, voi strigați că vreți ca lucrurile să se îndrepte asigurându-ne prin lege că nu schimbam nimic?

Serios???

 

Voi trăiți cumva în concubinaj? Că păreți proști…

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *