Că sunt mulți proști în specia asta din care facem parte nu ar trebui să mai mire pe nimeni, doar avem Eurovision, pizza cu ananas și prieteni imaginari cu dificultăți financiare ”în ceruri”, la care trebuie să cotizăm indiferent că vrem sau nu.
Partea nasoală nu este că sunt mulți, ci că sunt majoritari. Iar oamenii mici și insignifianți, când își dau seama că sunt mulți, tind să devină dictatoriali și să impuna reguli celorlalți, doar așa, ca să aibă iluzia că nu sunt mici și insignifianți. Și atunci inventeaza concepte golite de semnificație, pe care le folosesc arbitrar și ți le aruncă în față virulenți, că și dacă se gaseste cineva să îi contrazică …. ce? Ei sunt mai mulți. Iar adevărul și corectitudinea nu se bazează pe fapte și pe un sistem moral echidistant ci se determină matematic pe bază de număr de viitoare cadavre care au aceeași părere. Sau, la unele alegeri, chiar pe cadavre actuale.
Și pentru că pe valul de mase de proști trebuie să se așeze cineva să faca surfing electoral, s-a trezit și premierul nostru să exprime gânduri. Că așa pare și când îl vezi, exprimător de gânduri.
Ne spune el că atât în problema definiției căsătoriei în constituție cât și în cea a parteneriatului civil acum în discutie, el a semnat “dincolo”. Zice “Sunt mai tradiţionalist. E o problemă care ţine mai mult de personalitatea fiecăruia”.
Coaie, nu merge cu tradiționalist.
Dacă erai tradiționalist purtai opinci, veneai în izmene la guvern, purtai un clop pe cap, te căcai în tufișurile din fundul curții de la Palatul Victoria și te stergeai la cur cu frunza de brusture sau păpușoi, care era în sezon. Stăteai la prânz în cur pe scările de la intrare și mâncai ceapă spartă pe un fund de lemn așezat pe un ștergar, tăiai slana cu brișca și rulai o mahoarcă după. Îți dezvirginai nevasta în noaptea nunții și scoteai cearceaful cu sânge afară, să vadă toată lumea că a fost fată mare, schimbai numele copilului când se îmbolnăvea, ca să nu îl mai recunoască boala, mergeai cu Ursul, cu Capra, dansai Calușarii. Astea țin de tradiție, așa poți să fii tradiționalist.
Și nici de personalitate nu ține.
Dacă ținea de personalitate, în primul rând trebuia să ai una. ”Așa a zis Dragnea” nu e un tip de personalitate.
Iar dacă aveai una, se numea extravertit – intuitiv – afectiv – perceptiv, sau introvertit – intuitiv – reflexiv – judicativ, sau extravertit – intuitiv – reflexiv – judicativ și așa mai departe, în nici un caz sunt-un-mic-nimic-și-vreau-să-hotărăsc-eu-cum-să-trăiască-alții-ca-să-nu-mă-simt-mic-nimic. Ăsta e un tip de boală, nu de personalitate.
Ceea ce încerci să justifici oportunist prin tradiție și personalitate sunt de fapt bigotism, habotnicie, tendințe totalitariste, dictatoriale, megalomanie, lipsă de empatie, respect, bun simț și altele de genul ăsta.
Hai măcar vorbește pe bune, că ne cunoaștem de ceva timp, te-am vizitat la birou dar nu ai vrut să ieși să bei o cafea cu noi. Zi și tu corect: „Am semnat dincolo. Așa sunt eu, atât de obtuz că tind să devin o dreaptă. E o problemă care ține mai mult de corectitudinea și moralitatea fiecăruia și ați văzut cât înseamnă astea pentru mine”.