Societatea curvă și Peștele ei cult
Societatea curvă și Peștele ei cult

 

Mă simt de căcat. Sunt probabil de căcat, căci în mintea mea cleioasă lucrurile care îmi împut existența ca fiind normale, sunt de fapt altfel decât realitatea. Pe lângă faptul că sunt indiscutabil un căcat incult, mai sunt și indiferent și neputincios, că așa zice Întâiul Cult al Țării.

 

Domnul  Vlad Ministrul Alexandrescu Culturii face un apel la “toată societatea” să sprijine inițiativa lui de a strânge bani de la noi ca să cumpere o piatră.

 

Acum, piatra înteleg că este valoroasă, ceea ce nu contest, că nu mă pricep și nici nu mă atrag pietrele, fiind cum am stabilit anterior, un căcat incult. Poate că este.

 

Dar să-mi bag pula, cu grijă, în corola de minuni a lumii (ca să nu o strivesc, evident) dacă treaba asta cu piatra nu este extrem serioasă și gravă.

 

Adică omul ăsta mai cult în cap decât nu o să fiu eu toată viața prost în cap, nu face un apel la o parte de societate, să zicem partea iubitoare de pietre, lemne si pânze colorate. Nici măcar nu face o clarificare referitoare la definirea limitelor “societății” la care face referire. Nu tu o mărginire geografică, lingvistică, religioasă sau de alt fel. Nu, dragă societate nedefinita! Abordarea este holistică și mobilizatoare.

 

Fiind nedefinită, sensul ei larg i-ar putea cuprinde foarte bine atât pe micul chinez Tziom Ping N’cur, care face încălțări Adibas timp de 12 ore pe zi într-un sat din provincia Fujian, cât și pe bătrânul inuit La’B Aggiu Esti’Ba care ucide foca din Nunavut ca să își facă ciocate din ea.

 

Adibas

 

Bine, nu cred că se referă neapărat la ei, dar mă aștept la Ministrul Curturii să fie mai precisă. El însă face apel la toată societatea. Toată!

 

Ei, dar că nu este precisă hai că mai merge. Ce nu întelege însă capul meu incult este de ce am impresia că mă prostește în față. Adicătelea cică “hai că dăm noi 5 milioane de Euro și voi strângeți restul până la 11”.

 

Măi să-mi scot pula cu blândețe din corola de minuni a lumii, dar banii ăia 5 milioane de Euro pe care îi dați “voi” de unde Labișul meu sunt?

 

Eu credeam că sunt cumva tot de la noi, “toată societatea”. Hai nu toată, ca aș vrea să fiu eu un pic mai clar în definiții: “societatea românească care plătește bani la stat” (am zis că mă simt de căcat, deci cacofoniile sunt mandatorii). Sau incult cum sunt, nu sunt în stare nici să mai înțeleg circuitul banului în natură? Că dupa tonul pe care îl folosește domnul Vlad al Culturii, parcă îmi da și o flegmă în ochi când zice că dau ei 5 milioane de Euro.

 

Iar la final, cultural și filosofic cum pare să fie Alexandrescu al Culturii, ne zice clar care sunt opțiunile din punctul lui de vedere:

 

  1. dacă mulțimea care definește “toată societatea” nu marchează banu’, înseamnă că “poporul român nu își dorește ca această lucrare să rămână în circuitul public”
  2. dacă aceeași mulțime marcheaza banu’, atunci “va fi un semn că cetățenii doresc să iasă din starea de indiferență și neputință”

 

Io aș traduce astfel cele de mai sus în limba de căcat incult pe care o mestec:

 

  1. dacă nu strângem banul de la fraieri, înseamnă că sunt prea mulți împotriva noastră sau sunt prea mulți cu alte opinii decât ale noastre, așa că mai bine nu îi supărăm și zicem “ok, nu vreți, asta e, societatea rules, că e democrație”
  2. dacă strângem banul de la fraieri, înseamnă că sunt mulți care au pus botul la vrăjeala cu “noi o parte, voi o parte” și atunci ne facem că avem coaie și vă zicem că “dacă nu ați fi dat bani, mamele voastre erau curve. Dar uite că ați dat, așa că nu sunt”

 

Poate părea un pic complicat, chiar tradus simplist de un incult de căcat, dar în realitate nu este.

 

În realitate este cam atât de simplu, pastrând curvele în peisaj:

 

Domnu’ Guvernul Vlad Ministrul Alexandrescu al Culturii Romaniei este Peștele, iar noi, “toată societatea” suntem  curva lui. Ne trimite la produs dar ne ia bani în fiecare lună, ca să ne protejeze. Iar după ce ne dă la cinci bețivi jegoși să ne umple toate orificiile disponibile, ne mai cere niște bani să ne cumpere cercei. Dar ne cere doar jumătate, că restul pune el din…banii de protecție.

 

pimps

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *