O laba mica si trista
O laba mica si trista

 

Cel mai trist urs polar din lume se plimba pe retelele de socializare si pe site-urile de stiri. Este trist pentru ca ii este foame, este nemancat de ceva timp si este foarte slab. Ceea ce este nasol. Pentru el. Vai saracul…

 

Toate inimile empatice si grijuliu sangerande ale pseudo-ecologistilor se cufuresc atunci cand un animal sufera.

 

Sunt pseudo-ecologisti pentru ca nu sunt practicanti gen Green Peace, nu fac efectiv ceva in acest sens, ci doar comenteaza din scaunele de birou corporatist unde fundul le creste in fiecare zi mancand mai mult decat au nevoie, spre deosebire de ursul pe care il plang. Si au impresia ca sunt utili, desi sunt sfarculine.

 

Ei sunt aceiasi care se cufuresc si cand alte animale sufera. Cum ar fi focile.

 

Focile care, coincidenta, sunt doar mancarea preferata a ursilor polari. Mormanul ala de carne insangerata este o foca, iar chestia aia alba cu rosu nu e un dinamovist, e un urs polar care nu e slab:

 

foca omorata de urs

 

Focile sunt ceea ce nu mai reuseste sa manance nefericitul urs slab de mai sus. Care probabil este ursoaica si are pui. Care pui o asteapta acasa, cu o laba mica si trista pe geamul de gheata al casutei lor imaginare.

 

polar-bear

 

Ursul asta sufera pentru ca se topeste gheata si nu mai poate sa vaneze ca sa manance. Problema nu este ca dispar focile, ci doar ca nu mai este el in stare sa le vaneze. Ca nu isi adapteaza tehnica de vanatoare la noile conditii.

 

Din nou, nasol, dar selectia speciilor tocmai pe asta se bazeaza: supravietuirea celui care se adapteaza cel mai repede.

 

Pe de alta parte puii de foca sunt fericiti, ei nu stau cu labuta trista pe geam.

 

Nu spun ca focile ar trebui sa aiba vreun statut preferential, ca nu sunt nici ele usa de biserica. Ele mananca si ocazional chiar violeaza pinguini. Cateodata se asociaza in grupuri mai mari, cel mai cunoscut fiind grupul celor sapte foci din Vaslui.

 

viol pinguin

 

Si pinguinii violati ar vrea ca ursul polar sa fie gras pentru ca omoara multe foci si le mananca.

 

Am putea incerca un sofism: daca pseudo-ecologistii vor ca ursul sa nu moara, si pinguinii violati vor ca ursul sa nu moara, inseamna ca pseudo-ecologistii sunt pinguini violati?

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *