Motiva-te-as – ep. 3
Motiva-te-as – ep. 3

 

Omul care te merita.

 

Cea mai idioata alaturare de cuvinte care este fluturata in spatiul public si se vrea motivationala. Exista si un slogan al unui brand de cosmetice care spune “Pentru ca meriti”.

 

Ideea ca meriti ceva fara sa faci nimic, doar pentru ca existi, e la fel de toxica pentru individul care crede asta pe cat este si balada Miorita pentru cultura poporului nostru.

 

Nu, nu meriti nimic, scoate-ti din cap asta. Singura circumstanta in care poate(!) meriti ceva, este daca faci ceva semnificativ pentru ceilalti.

 

Sunt atat de putini oameni in lumea asta care merita ceva, incat 99.9999% dintre noi ar trebui sa intelegem ca nu suntem darul lui Dumnezeu pentru omenire, nu suntem leacul pentru cancer, suntem irelevanti deci in principiu opusul este valabil, “pentru ca nu prea meriti nimic”.

 

Minunatia de mai jos este plimbata de lume pe facebook:

 

Omul care te merita

 

Hai sa o reformulam ca sa fie conforma cu realitatea:

“Omul caruia trebuie sa ii multumesti ca exista, sa ii pupi picioarele si sa ii faci orice favor iti cere, pentru ca in ciuda faptului ca esti varza, ca ai tulburari bipolare si in plus o intreaga lista de probleme psihice care fac aproape imposibila comunicarea cu tine, este cel(cea) care inca te suporta in viata lui. Nu il(o) meriti, este ori foarte prost(asta)  ori la fel de varza ca tine, acesta fiind singurul caz in care va meritati unul pe celalalt. In aceasta situatie, multumiti-va reciproc ca existati, pupati-va unul altuia picioarele si faceti-va mutual orice favor va cereti. Sau nu faceti nimic, oricum este egalitate.”

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *