„Vibration – Beginnings” – A. FishR
„Vibration – Beginnings” – A. FishR

 

Fragment:

 

<<Se uita la ei cu o privire plină de compasiune amestecată cu dispreț. Se aplecă puțin în față și începu să le vorbească ușor șoptit:

“Voi credeti că sunteți albi, negri, galbeni sau roșii, că sunteți americani, ruși, chinezi, germani sau englezi, că sunteți creștini, islamiști, budhiști, hinduși sau evrei”.

 

Tonul i se asprise și cuvintele îi ieșeau șuierând printre dinții aproape strânși:

“Credeți că sunteți bicicliști, șoferi, motocicliști, că sunteți ingineri, artiști, taximetriști sau marinari, că sunteți frumoși sau urâți, că sunteți rockeri, hipioți sau rapperi, că sunteți de dreapta, de stânga sau de centru…”

 

Brusc se opri ca și cum s-ar fi inecat. Parea că puterile îl lasă pe măsură ce cuvintele îi ieșeau pe gură. Respiră adânc, se lăsă pe spate, închise ochii și continuă pe un ton liniștit, aproape ireal, cu un zâmbet ușor ironic în colțul gurii:

“Credeți că sunteți unici și că sunteți deosebiți, că acea caracteristică pe care v-o arogați cu mândrie nejustificată și pe care o numiți cu emfază “umanitate” vă face speciali, vă face veșnici”.

 

Deschise ochii și privi tăios spre cei din fața lui. Zâmbetul îi dispăru și chipul i se crispă ușor a durere:

“Ce nu întelegeți este că toate acestea nu fac decât să vă despartă, să vă dezbine, să vă îndeparteze pe unii de ceilalți și să vă ducă spre o dispariție sigură, lasând în urmă nimic în istoria acestui Univers. Vă divizați singuri în grupuri și sub-grupuri pentru a vă astâmpăra setea asta nestăpânită de a aparține și de a fi considerați mai buni decât ceilalți, vă afundați în necunoaștere inventând povești care vă fac să înțelegeți din ce în ce mai puțin și mai empiric lumea în care ați apărut absolut accidental. Și mai rău, faceți din ignoranță, lipsă de logică și misticism adevărate virtuți pe care le celebrați, le  încurajați și le perpetuați. Vă omorâți între voi în numele unor personaje imaginare pentru că fiecare știe sigur că povestea pe care le-au spus-o înaintașii lui este cea adevărată, când de fapt toate sunt povești transformate în scuze pentru ură. Vă împarțiți între ”voi” și ”ei”, oricare ar fi ”ei” și nu înțelegeți că sunteți doar o altă specie pe o altă planetă din miliarde de specii pe milarde de planete din miliardele de Universuri existente.”

 

Deodată chipul îi împietri și deveni catatonic, privirea îi rămase ațintită în tavan iar trupul se scurse de pe scaun spre podea ca o păpușa de cârpă părasită de mâna care o animase până atunci.

 

Doar vocea i se auzea în continuare, venind parcă de peste tot, cu timbru metalic, fără nici un fel de inflexiune care să mai lase să răzbată vreo emoție:

“Dintre toate speciile primitive pe care le-am întâlnit până acum, sunteți printre cele cu potențialul rațional cel mai mare. În acelați timp aveți cea mai slabă evoluție și tindeți spre stagnare și involuție. Este ca și cum ignorați abilitatea voastră cea mai importantă, crezând că sunteți din ce în ce mai importanți pe masură ce deveniți din ce în ce mai nesemnificativi. Misiunea pe care o am printre voi este aproape de sfârșit pentru că vă îndreptați rapid spre autodistrugere. Dacă nu reușiți ca specie să înțelegeți că absolut toți sunteți doar oameni, nimic altceva, că aparțineți unei singure categorii, indiferent cât de unici și deosebiți ați vrea să păreți în mod individual și că doar împreună puteți să mergeți mai departe, veți dispărea așa cum ați aparut, ca un accident fără importanță”>>

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *