Peștele Politicii care e curvă
Peștele Politicii care e curvă

 

Regina Ana care nu este regină, este totuși prima persoană de religie catolică-ortodoxă. Ea va avea parte de slujbe oficiale atât catolice cât și ortodoxe.

 

De foarte curând Biserica ortodoxă a bătut cu pumnul în masa istoriei ca să nu fie nici un dubiu și a strigat din nou tare și sfânt că oglindă oglinjoară, ea e cea mai biserică din lume, că nu există alte biserici pe lumea asta, nu există alt fel de credincioși decât ortodocși, că cine nu e cu ei și ca ei o să ardă în Iad, nasol de ei. Asta se întâmpla undeva prin Grecia, că acolo își face toată lumea concediul și era păcat să meargă altundeva.

 

Dar acum, dacă e de ciugulit ceva audiență și nu trebuie supărat poporul care aurește biserici, uite că se poate un pic și împreună cu altă biserică, jumătate de non-regină decedată ție, jumătate mie și lasă că discutăm altă dată spre niciodată cum de există o regină catolică-ortodoxă. Să fie primit!

 

Pe de altă parte dar pe același subiect, ce mai freamăt, ce mai vuiet în surdină, că doamna primăriță Firea a facut și a dres și până la urmă a plătit o parte din datoria de la alegeri cu niște bani către monumentul inutilității din buricul târgului. Și lumea se agită că nu e gigea să facă asta, că în loc de bani pentru spitale, școli, infrastructură, apă curentă/canalizare și alte modernități din astea, dăm bani aiurea să facem cruci foarte înalte.

 

Ce aveți conaționalilor, cum să nu dăm, nu e clar că acolo trebuie să se ducă banii?

 

Trebuie să fii o specie deosebită de ipocrit ca să fii religios dar să comentezi că banii se duc la biserică.

 

Matematica datului de bani din bugete este foarte, foarte, foarte simplă:

  • Oamenii religiosi din România sunt cam 95% din total populație (vreo 82% ortodocși, dar chiar nu are relevanță împărțirea)
  • Oamenii bolnavi din România nu sunt nici pe departe cam 95% din total populație
  • Elevii din România nu sunt nici pe departe cam 95% din total populație
  • Șoferii din România nu sunt nici pe departe cam 95% din total populație
  • Oamenii care se spală din România nu sunt nici pe departe cam 95% din total populație

 

Deci lucrurile sunt extrem de clare și nu suportă comentarii: cât timp 95% din oameni cred în entități supranaturale omnipotente, având reprezentanți pe pământ care nu prea se descurcă cu banii și trebuie ajutați perpetuu cu împrumuturi nerambursabile, acolo se vor duce banii.

 

Politica este o curvă, dar hai să nu ne păcălim, Religia e peștele ei…

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *