Vaaaai, ce misogin pot să fiu…
Vaaaai, ce misogin pot să fiu…

 

Bernie Ecclestone este un pitic bătrân și idiot de 85 de ani care este plin de bani și fute femei tinere. Adica este întruchiparea visului oricărui bărbat. Dar tot un pitic bătrân și idiot este, dovadă că îl susține pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

 

Formula One World Championship

 

Fiind un bătrân idiot (de mulți ani, pentru că la 85 de ani ajungi dupa ce ești bătrân timp de mulți ani), el a făcut și spus idioțenii de-a lungul timpului, că ce dracu’ să faci când ești bătrân și bogat?

 

Ei bine, lumea se bulbucă zilele astea că bătrânul idiot a spus (nu pentru prima oară de altfel) că femeile nu prea au ce căuta în Formula 1 în postura de pilot.

 

Cea mai nasoală chestie este când un om fără pic de credibilitate spune ceva corect, pentru că prin lipsa lui de credibilitate omoară corectitudinea afirmației.

 

Așa că simt nevoia să o spun eu, că nu sunt nici bătrân, nici plin de bani, doar eu știu ce fut și nici nu există informații despre credibilitatea mea: femeile nu prea au ce căuta în Formula 1 în postura de pilot. La fel cum nu prea au de ce să joace fotbal decât pentru amuzamentul lor.

 

women football

 

Afirmația de mai sus nu poate fi considerată una misogină decât dacă ești prost sau rău intenționat. Iar ceea ce spun nu este în nici un caz că nu ar trebui lăsate să încerce. Departe de mine, întotdeauna vor fi excepții și sunt binevenite. Insă excepțiile sunt exact ce sugerează numele: excepții. Atât de simplu este. Adicătelea sunt o „abatere de la regula generală”. Ăsta nu e un lucru rău sau bun, e doar un fapt.

 

Să afirmi, cum fac bulbucații deranjați de afirmația lui, că femeile ar putea fi la fel de bune la pilotat ca și bărbații înseamna să fii un pic idiot, dar probabil mai tânăr și mai fără bani, adică opusul lui Bernie.

 

Faptul că exista doar o (una bucată) Danica Patrick care este foarte populară fiind femeie pilot, dar care pe de o parte nu concurează în Formula 1, iar pe de altă parte pe acolo pe unde concurează (în campionatele alea unde se învart în cerc cu mașinile și au impresia că e interesant și complicat) a caștigat exact o (una bucată) cursă din peste 300 la care a participat, nu lasă foarte mult loc de interpretări.

 

În plus, specific în Formula 1, tot statisticile ne spun care este situația femeilor care chiar au participat ca piloți, indiferent cât de orbiți am fi de corectitudinea politică cu care vrem să îmbrăcăm orice căcat de non-subiect:

  • Maria Teresa de Filippis: 5 curse (1958-69), 3 start-uri – 0 puncte
  • Lella Lombardi: 17 curse (1974-76), 12 start-uri – 0.5 puncte
  • Divina Galica: 3 curse (1976 & 78), 0 start-uri (nu s-a calificat)
  • Desire Wilson: 1 cursă (1980), 0 start-uri (nu s-a calificat)
  • Giovanna Amati: 3 curse (1992), 0 start-uri (nu s-a calificat)

 

Este același gen de argumentație folosită de vegetarienii care vor să mă convingă să nu mai mănânc animale moarte (și am încercat, credeți-mă, dar cât timp sunt vii, nu vor să stea să fie mâncate) atunci când mă anunță cu mîndrie că „Andrei Rosu este primul vegetarian care termina cel mai dur triatlon din lume”.  O realizare pentru el personal, dar un rezultat jalnic pentru comunitatea sportivilor vegetarieni…

 

302617-funny-cartoon

 

Când natura îți arată ca doar 1 la 1 milion poate să facă ceva în anumite condiții, aș zice că poți să te bucuri dacă ești acel 1, dar hai să nu încerci să faci o regulă din 1 la 1 milion, că nu dai dovada de corectitudine politică, ci doar de un nivel avansat de prostie.

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *