Când antitaxi-ul ia taxi-ul către strada ipocriziei
Când antitaxi-ul ia taxi-ul către strada ipocriziei

 

Linia melodică este cel mult banală iar versurile, hai să nu ne păcălim, sunt doar o alta parte a aceleiași mari probleme, chiar dacă sunt ușor intelectual-sarcastice, dar nu prea mult ca să nu supere de fapt, doar să provoace o jenă minoră și să îi facă pe cei din videoclip să pară relevanți. Dar….

 

Să scoți în 2016 un cântec de protest la adresa construirii Catedralei Mântuirii Neamului, când construcția este deja la acoperiș iar piatra de temelie a fost pusă în 2007……… înseamnă să fii ipocrit.

 

catedrala

 

Să fii Oreste, să te ocupi cu lucruri total contrare creștinismului și să te asociezi publicitar mesajului acestui cântec, care în fapt este “noi suntem creștini mai buni decât altii”……… înseamnă să fii dus cu torserul și ipocrit.

 

oreste-escrocheria-torser

 

Să fii Mihai Șomănescu,  să scrii în mod constant pentru Biserică și implicit să fii probabil plătit de Biserică pentru ce scrii, apoi să te cerți cu cei care au cântat cântecul mai sus menționat pentru că ei nu ar fi smeriți ergo nu ar avea dreptul să își exprime opinii, când treaba lor pe lumea asta nici nu este de fapt să fie smeriți, iar ei nu predică smerenia așa cum o face Biserica……… înseamnă să fii prost și ipocrit.

 

Să fii Biserica Ortodoxă, să faci un templu imens în care să vii să slujești având la gât aur masiv și pietre prețioase întruchipând instrumentul de tortură și moarte a celui pe care cică îl venerezi, să predici smerenia, cumpătarea și umilința dar să faci în continuare doar ce vrea mușchiul tău indiferent cat de imoral și de în contradicție cu propria doctrină este, pentru că știi că nimeni nu te va trage vreodată la răspundere……… înseamnă să fii cea mai tare instituție din istoria omenirii care păstorește ipocriți.

 

Și mai înseamnă că poți să te uiți amuzat la ipocriții tăi cum se ceartă între ei. Pentru tine.

 

everybody-dance_1303

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *