A 5-a poruncă
A 5-a poruncă

 

Din când în cînd mai apare câte un text lacrimogen în care cineva își amintește de batrâni, cât suferă ei, cât de greu le este și cum ar trebui să îi ajutăm. Împrăștie textul pe facebook și toate inimile la menstruație dau share, like, comentează și arată lumii întregi ce suflete mari sunt, cum înteleg ei problemele bătrânilor, cum sunt alături de ei, cum simt și empatizează cu ei, cum sușțin cauza celor care au grijă de bătrâni.

 

Din când în când Mango, Jango, Teo, Leo, Poptămaș, MaiCăM-aș sau alți nimeni publici împart citate golite de substanță, inserate pe poze cu bătrâni selectate asfel încât să îți declanșeze mecanisme hardcodate în subconștient, să îți rostogolească involuntar lacrima sărată sub pleoapă și să te faca să scrii profund intelectual “Așa este, Doamne Ajută!” la îndemnuri mobilizatoare de genul “Ești și tu de acord?”

 

FB_IMG_1456153479426

 

Din când în când oamenii își amintesc de zicala “cine nu are bătrâni, să își cumpere” și le atrag atenția altora, tot în spațiul public electronic, să nu uite valorile în care au fost crescuți.

 

Din când în când creștinul din noi își amintește că trebuie să îți cinstești părinții și să urmezi sfatul Bisericii ocrotind bătrânii, căci ei sunt parte din copacul vieții în care tu, cel tănar, ești trunchiul care are ca rădăcină bătrânii care l-au crescut și din care își trage seva.

 

Apoi, tot din când în când, ne dăm seama că ar fi mai bine să moară, căci ne cam deranjează.

 

Adica ok, îi cinstim, îi respectăm, iî ocrotim și îi venerăm….doar dacă nu au opinii. Dacă stau simplu, inert și doar există. Ca în poza la care tocmai am dat like. Altfel ne deranjează.

 

Și nu ne deranjează doar așa, ca un inconvenient, ca un singur fir de păr rămas nu se știe cum dupa o epilare în zona inghinală, fir pe care poți să îl ignori pentru că este mai important să faci sex, deși îți stă pe creier cum tronează el stingher supraviețuitor în deșertul arid al zonei pubiene. Nu!

 

Ne deranjează vital!

 

Este cazul să le reamintim zeflemitor să nu mai iasă pe afară să susțină ceea ce cred pe la proteste, că poate îi caută moartea pe acasă (oau, ce cool suntem că știm și folosim aceasta expresie…pupa-ne-am).

 

Numai noi avem dreptul și verticalitatea morală să protestăm și numai noi știm care sunt adevărurile absolute pentru care este normal să ieși în stradă. Numai noi, viitorii bătrâni.

 

Actualii bătrâni au valoare doar dacă sunt decorativi, fără semne detectabile de activitate cerebrală alta decât pe sistem nervos vegetativ. Sau, în cel mai rău caz, dacă au opinii identice cu ale noastre. Dar și atunci este bine să nu prea le exprime, că se bagă în discuții de oameni mari.

 

Daca au totuși îndrăzneala să își exprime o opinie contrară celor acceptate de noi, gardienii irefutabilului, trebuie să îi călcăm în picioare, să se învețe minte pentru data viitoare, dacă supraviețuiesc. Că sunt ai dracului de rezistenți…

 

Noua nu ne este suficient să argumentăm, să contrazicem, să pornim o discuție. Trebuie să îi urâm. Cu patimă.

 

Cei care nu au aceeași părere ca noi sunt dobitoci, proști, manipulați (nu ca noi……), inculți, tâmpiți, detestabili. Și trebuie să le spunem asta, scrâșnind din dinți, cu pumnii încleștați, gata să lovim.

 

Pentru că suntem români și ne mândrim cu faptul că poporul nostru este 90% creștin. Iar ura de semeni, intoleranța, alergia la opinii divergente și vrajba sunt valorile creștine în care am fost educați. Dacă nu înțelegi asta și ai vreo intenție să contrazici afirmațiile de mai sus în mod logic și cerebral, poți să mori și tu, noi nu avem nevoie de așa ceva.

 

Nouă ne este bine doar când suntem aprobați. Pentru ca suntem creați perfecți și perfecțiunea nu admite corecții.

 

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *