Preafericirea, GPS-ul si excedentul
Preafericirea, GPS-ul si excedentul

 

Biserica face si lucruri bune. Cum ar fi ca are centre sociale și medicale.

Sunt antipatic, incerc insa sa nu fiu incorect, de aceea apreciez existenta centrelor. Dar…

 

Nu pot sa nu remarc faptul ca biserica, entitate juridica fara scop patrimonial, are pe 2014 un EXCEDENT DE 7.5 MILIOANE DE EURO. Doar din banii fiscalizati, adica incasarile declarate.

 

Pentru cei care nu inteleg ce inseamna asta si o dau inainte ca Ivan cu fluierul ca “nu vedeti lucrurile bune pe care le face biserica”, hai sa explicam.

 

Biserica face bani. Multi bani. Mai multi decat ii trebuie. Si nu doar atat, mai multi decat ii trebuie dupa ce se imbuiba. Da, cu parere de rau, cuvantul este folosit corect in acest context.

 

Financiar vorbind, din banii foarte multi pe care ii face, se apuca sa isi plateasca personalul (atata cat il plateste, ca deh, sunt deja bugetari, ii platim noi pe majoritatea, chit ca nu vrem), sa plateasca cheltuielile curente, sa sustina financiar propriile centre sociale si medicale, sa cumpere lanturi si cruci de aur care ii fac invidiosi si pe cei mai instariti manelisti, sa cumpere ML-uri si Porsche Cayene, sa faca investitii, dupa care ii raman bani necheltuiti, adica EXCEDENT. Bani multi.

 

Aur la preoti

 

Si mai simplu: daca ar fi intr-adevar entitate juridica fara scop patrimonial, nu ar trebui sa aiba excedent. Ar trebui ca toti acei bani in plus, sa ii cheltuie…pe ajutorarea celor in nevoie poate?

 

Ramane totusi un lucru de apreciat la Biserica: simtul umorului.

 

Tocmai au lansat pe site-ul lor o harta interactiva a centrelor sociale și medicale ale Bisericii Ortodoxe din Romania și Moldova. Pe aceasta minunata harta, utilizatorii au la dispoziție locatiile asezamintelor marcate pe baza coordonatelor GPS.

 

Preasupermegaultrafericitii sunt atat de rupti de realitate si de ce inseamna oamenii nevoiasi pe care cica ii ajuta, incat in mintea lor atinsa de harul sfant, cei care ar avea nevoie de aceste servicii ar trebui sa aiba acces la internet cat si dispozitive de localizare GPS care sa ii ghideze spre aceste locatii.

 

Sa ai 4G si Android, asta inseamna sa fii nevoias!

 

Homeless iphone

 

Din alte proiecte aflate in diferite stadii de implementare sub obladuirea minunatei institutii mai sus mentionate, amintim:

 

  • sistemul de acces exclusiv pe baza de card bancar in centrele de ajutor social, similar cu accesul la ATM-urile disponibile noaptea din incinta bancilor

 

  • agentii de ajutorare financiara pentru familiile nevoiase, unde contra unei sume de 100 RON/luna poti beneficia de un ajutor financiar de 50 de RON/luna

 

  • infiintarea unor centre de arte vizuale pentru orbi.

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *