Pierdut amintiri din copilarie, le declar nule
Pierdut amintiri din copilarie, le declar nule

 

“Copiii de acum nu mai au copilarie. Stau aproape continuu conectati la reteaua neuronala globala, invata prin transfer informational instantaneu, nu mai stiu sa puna mana pe o tastatura, pe un mouse, sa aprinda un monitor, sa deschida o pagina web.

Suntem ultima generatie care a jucat “Just Cause” , “Halo”, “GTA”, “Need for speed”, “Counterstrike”, “Call of Duty”, “World of Warcraft”, “Minecraft”, ultimii care au folosit telefoanele fizice cu sisteme de operare in loc de dispozitivele de comunicare implantate direct in cutia craniana. Noi am purtat haine, am mancat mancare facuta din animale moarte si gatite, noi stateam in camerele noastre ore intregi cu telefoanele pe Facebook si ne scriam mesaje. Noi ne-am jucat cu Nerf, Bayblade, Wii si Play Station. Noi am dat examene in scris sau pe calculator (va mai amintiti, calculatoarele? :-)), nu am dat teste telepatice, fara contact fizic la admitere in liceu. Mi-e mila de copiii din generatia actuala, care nu stiu decat sa se conecteze. Isi pierd copilaria”

 

Cam asa ar suna lamentatia penibila a unuia dintre copiii nostri cand va avea 30 – 40 de ani si va avea deodata epifania vremurilor apocaliptice pe care le traieste. Fara sa inteleaga ca undeva prin 2015, peste tot prin mediul virtual, parintii lui aveau exact aceeasi traire irationala. Iar altii din generatia lor dadeau din cap aprobator, bateau din palme ca focile fara sa scape vreun impuls electric intre doi neuroni ca sa analizeze o stare de fapt, si comentau pe Facebook (!!!!!!!!): “copiii din ziua de azi nu stiu ce este adevarata copilarie ,fara facebook si alte prostii” (sic)

 

Dragi fosti copii, actuali parinti, viitori batrani, morti si amintiri estompate: anul este 2015. Nu va mai plangeti copiii ca se joaca pe calculator si discuta pe Facebook. Daca aveati aceste optiuni, nu ati fi stat nici voi pe afara sa va jucati Lapte Gros sa va cocoseze grasul de la etajul 3 cand a sarit, sau Ratele si Vanatorii, sa va sparga nasul cu mingea prostul de la scara D care nici macar nu era din gasca.

 

Nu ii mai plangeti ca “nu mai fac deloc miscare cum faceam noi” in timp ce bagati trei beri si opt mici in burta care va obtureaza deja accesul vizual direct catre zona genitala.

 

Copiii vostri nu pierd nimic din ce ar putea sa le ofere copilaria decat daca le ingraditi voi accesul, crezand ca daca voua vi s-a parut interesanta copilaria pe care ati trait-o, la fel trebuie sa li se para si lor.

 

Este ca intr-o relatie, caci presupun ca ati avut asa ceva timp de macar 3 minute ca sa faceti copiii pe care ii plangeti: daca tie ti-a placut femeia/barbatul cu care ai produs copilul, nu inseamna ca si altii ar fi vrut sa faca sex cu vreunul dintre voi. S-ar putea sa fiti urati amandoi si sa nu va placeti decat intre voi.

 

Lasati-va copiii sa aiba optiuni bazate pe altceva decat gustul vostru discutabil in materie de distractie si frustrarea data de limitarile vremurilor in care ati trait.

 

Lasati-i sa se bucure de copilaria de azi, nu le-o bagati pe gat pe cea de ieri.

 

daca apesi pe butoanele astea, imparti intelepciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *